Granična policija BiH o novim uvjetima ulaska u Hrvatsku

BiH Vijesti

Štab civilne zaštite Republike Hrvatske donio je novu odluku o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza Hrvatske. Novom odlukom, državljani trećih zemalja, uključujući i Bosnu i Hercegovinu, mogu ući u Hrvatsku samo pod određenim uvjetima. Iz Granične policije BiH saopćili su koji su to uvjeti:

–    Zdravstveni djelatnici, istraživači u zdravstvu i djelatnici skrbi za starije osobe

–    Pogranični radnici

–    Osoblje u prometnom sektoru

–    Diplomati, osoblje međunarodnih organizacija i osobe koje primaju poziv međunarodnih organizacija i čija je fizička prisutnost potrebna za dobro funkcioniranje tih organizacija, vojno i policijsko osoblje, humanitarni radnici i osoblje civilne zaštite pri obavljanju svojih dužnosti

–    Putnici u tranzitu

–    Osobe koje putuju radi školovanja

–    Pomorcima i osobama koje putuju zbog neodgodivih ličnih / porodičnih razloga, poslovnih razloga ili koje imaju drugi privredni interes omogućit će se ulazak u R. Hrvatsku uz predočenje negativnog PCR testa na SARS-CoV-2, koji nije stariji od 48 sati ili testiranjem na SARS-CoV-2 po dolasku u R. Hrvatsku i samoizolacijom do prispijeća negativnog nalaza.

Navedeno vrijedi i za one državljane Bosne i Hercegovine koji imaju i hrvatsko državljanstvo.

Svim stranim putnicima koji ispunjavaju uvjete ulaska u Hrvatsku, preporučuje se prethodna najava korištenjem aplikacije entercroatia.mup.hr.

Ostali uvjeti ulaska u Hrvatsku iz drugih zemalja, mogu se pronaći na službenoj stranici Ministarstva unutarnjih poslova Hrvatske.

Privremena zabrana, odnosno ograničavanje prelaska preko graničnih prijelaza Hrvatske stupa na snagu od 1. decembra 2020. godine i traje do 15. decembra 2020. godine, saopćeno je večeras iz GPBiH.

Autor: Avaz.ba