Engleski novinar objasnio zašto je dovođenje Ronalda loš potez Junajteda

Sport

Navijači Mančester junajteda su u transu nakon povratka Kristijana Ronalda (Cristiano Ronaldo) na Old Traford, ali ima i onih koji se ne slažu da će Portugalac donijeti ono što treba “Crvenim đavolima”.

Jedan od njih je i novinar Daily Maila Oliver Holt, koji je u svojoj kolumni objasnio zašto smatra da dovođenje Ronalda i nije baš sjajan potez.

– Povratak Ronalda strašan je potez i kad su emocije i kad je marketing u pitanju. To je bio majstorski potez, koji je ponovno ujedinio jednog od najboljih fudbalera u historiji s bazom navijača koja ga nikad nije prežalila i koja ga obožava. Njegovo dovođenje je i pobjeda nad Mančester sitijem, a njih zadnjih godina nije bilo previše. On nosi istu auru kao i Lionel Mesi (Messi), piše Holt, a prenio je Sportklub.hr

Holt ipak smatra kako je Junajted njegovim dovođenjem potpisao poraz.

– Ako je želio napraviti još jedan korak prema osvajanju prvog naslova u gotovo deset godina, morao je posegnuti za nekim od igrača koji su prerasli Ronalda: Kilijanom Mbapeom (Kylian Mbappe), Erlingom Halandom ili Herijem Kejnom (Harry Kane), a to se nije dogodilo. Ronaldo je fenomen, ali će u februaru imati 37 godina, ističe Holt, te dodaje:

– Kad kupnju Ronalda pogledate kroz realne, a ne emotivne oči, ona je korak unazad. Junajted je bio tako blizu da se riješi okova prošlosti i krene u novu, modernu pobjedničku eru. Umjesto toga, bacili su se u nostalgiju. Teško je ne pohvaliti taj sentimentalan potez i ne možete ostati hladni na romantiku koju Ronaldo i Junajted nose. Jedino što treba biti važno jest hoće li taj potez pomoći klubu da opet osvoji prvenstvo i Ligu prvaka. Nažalost, CR7 nije zato došao na Old Traford, smatra engleski novinar. 

Autor: Avaz.ba