DŽEKO KONAČNO PROGOVORIO O REPREZENTACIJI: “Mi smo najveći protivnik sami sebi, tri stvari moraju biti na nivou…”

Sport

Kapiten nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko kazao je kako su “Zmajevi” očekivali jednu tešku grupu kao što i jeste ona koju su dobili na jučerašnjem žrijebu grupa kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

„S obzirom na to da smo, nažalost, izgubili mjesto u toj trećoj jakosnoj grupi i pali u četvrtu, očekivali smo jednu tešku grupu, kao što i jeste ova koju smo dobili. Imamo svjetske prvake i Francuska je sasvim sigurno najveći kandidat za prvo mjesto. Tu je i Ukrajina, koja već godinama igra jako dobro, zatim Finska, koju dosta dobro poznajemo. Još nekako osjećam gorčinu kad se sjetim poraza od njih, koji nam je na neki način i onemogućio da odemo na Evropsko prvenstvo. Sigurno da iz petog šešira isto tako nismo imali sreće s obzirom na to da je Kazahstan jedna od boljih reprezentacija u toj jakosnoj grupi”, komentirao je Džeko.

“Bez obzira na sve to, mislim da smo posljednjih godina pokazali da smo mi najveći protivnik sami sebi. Kada mi ne dajemo maksimum, tada teško možemo pobijediti ikoga, ali s druge strane, ako svaki pojedinac u timu daje 100 posto od sebe i ako je organizacija u i oko reprezentacije na nivou, smatram da onda možemo igrati sa svakim”, istaknuo je.

Kapiten nogometne reprezentacije BiH smatra da su ozbiljnost, odgovornost i zalaganje najviše nedostajali reprezentaciji.

“Bosna i Hercegovina ima dosta kvalitetnih igrača, a posljednje utakmice su pokazale da smo dobili i neke mlade igrače i siguran sam da imamo kvalitet da se napravi nešto više nego što smo to uradili u posljednjem periodu. Da bismo se plasirali na još neko veliko takmičenje, ove tri stvari koje sam spomenuo moraju da budu na nivou u svakoj utakmici”, smatra Džeko.

Autor: Slobodna-bosna.ba