Dvije osobe uhapšene: Policiji rekli da su pucali u flaše, te da nisu htjeli ubiti Barišića

BiH Vijesti

Nakon što je danas 34-godišnji Damir Barišić iz Zenice preminuo od posljedica teškog ranjavanja iz pištolja, policija je došla do novih detalja ovog slučaja koji istražuju kao krivično djelo ubistvo.
Naime, Barišić se s Elmedinom Hodžićem Dinom (34) i Admirom Topčićem (24) sastao u naselju Sebije (Babino).

Oko 15.30 sati hicem iz pištolja teško ga je ranio Hodžić, pogodivši ga u stomak.

Hodžić i Topčić su ga odvezli u Kantonalnu bolnicu Zenica gdje su ga preuzeli ljekari i upućen je na hitnu operaciju. Hodžić se udaljio, dok je Topčić navodno ostao u krugu bolnice.

Kada mu je Topčić javio da je Barišić podlegao, Hodžić je na društvenim mrežama plasirao informaciju da se sve slučajno desilo, te da nije kriv za Barišićevu smrt, piše Avaz.

Nakon toga je otišao u naselje Crkvice, gdje je pištolj bacio s mosta u rijeku Bosnu, a potom je otišao u Policijsku stanicu u istom naselju gdje je uhapšen kao i Topčić.

Od izvora bliskog istrazi saznaje se da je policajcima rekao gdje je bacio oružje, ali ga nisu mogli pronaći. Također, isti izvor nam je otkrio da će ujutro specijalci, odnosno njihovi ronioci pretražiti Bosnu.

Osumnjičeni su inspektorima kazali da su iz pištolja gađali flaše te da je Barišić slučajno pogođen.

Inače, Topčić i Hodžić su odranije poznati policiji, a Hodžić je već odležao zatvorsku kaznu od 10 godina, dok je Topčić optuživan za pucnjavu, odnosno pokušaj ubistva.

Autor: Hayat.ba