Dodik poručio Izetbegoviću da ostavi RS na miru: Neka prestane da umišlja

BiH Vijesti

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je za Srnu da bi Bakir Izetbegović, lider SDA, trebao formalno da sjedi i sa Srbima i sa Hrvatima da bi se riješilo ovo “nemoguće stanje u BiH, a ne da umišlja stvari i daje sebi na značaju, jer ga ovih dana nije ni spomenuo”.

Na pitanje da prokomentira Izetbegovićevu izjavu da, kako kaže, ne želi neformalne sastanke s Dodikom, jer je uvrijedio Bošnjake, član Predsjedništva je upitao o čemu Bakir Izetbegović priča i ko je njega uopće spomenuo formalno i neformalno.

– Neka prestane da umišlja i neka ostavi Republiku Srpsku na miru. Pošto su mu puna usta priče o multietnička BiH, neka, onda, pokaže na djelu i odgovori koliko je Federacija BiH multietnička, gdje su Srbi u tom entitetu, gdje su njihova prava, imaju li oni uopšte prava po njegovom shvatanju multietičnosti. To što kaže da sam ja uvrijedio Bošnjake, jer sam rekao da su podanici, upravo je sam pokazao koliki je podanik i koliko čeka milost stranaca. I da ga podsjetim da je isti on, Bakir Izetbegović, nazvao Srbe “lošim narodom” – naglasio je Dodik.

Autor: Avaz.ba / Srna