DNS zakazao sastanak opozicije, SDS i PDP ne dolaze

BiH Vijesti

DNS-a je za danas u Banja Luci zakazao sastanak opozicionih partija iz RS.

– Na sastanku će biti definisani odgovori na pitanja da li iskreno želimo promjene aktuelne vlasti, da li smo spremni da opšti interes bude ispred pojedinačnog i možemo li na izbore po istom zadatku – naveli su iz DNS-a.

Sastanak je zakazan za 12 sati u prostorijima Glavnog odbora DNS-a. No sastanku gotovo sigurno neće prisustvovati PDP i SDS.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović ocijenio je da ne postoje uslovi za sastanak te smatra i da ne postoji ni iskrena namjera organizatora da se napravi uspješan sastanak.

“Javno ucjenjivanje i ultimatumi dovode u pitanje održavanje sastanka sada”, rekao je Borenović.

I SDS je saopćio kako neće prisustvovati sastanku na poziv DNS-a.

– Smatramo da je sastanak opozicije zakazan za petak preuranjen i nije pripremljen na najbolji način. Potrebno je više vremena za njegovu pripremu, obzirom na važne teme koje treba da raspravimo na tom sastanku – zaključak je Predsjedništva SDS-a čija sjednica je danas održana u Zvorniku.

SDS odbacuje mogućnost zajedničkih lista za opšte izbore i zajedničke liste su za tu stranku neprihvatljive.

– SDS će uskoro predložiti inicijative za opoziciono djelovanje i za format saradnje svih opozicionih stranaka. Naše inicijative za opoziciono djelovanje i saradnju stranaka će uslijediti odmah nakon praznika o čemu ćemo obavijestiti sve naše partnere iz opozicije – rekao je predsjednik SDS Mirko Šarović.

Autor. Vijesti.ba