Brnabić: Ja nisam premijerka svih Srba, već premijerka Srbije

Svijet Vijesti

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Mostaru da ona nije premijerka svih Srba niti da ima takve pretenzije, za razliku od hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića, koji je ranije izjavio da je predsjednik svih Hrvata.

– Ja sam premijerka Srbije. Postoje ljudi koji su moj pandan u BiH. Ovdje se osjećam kao gost i ovdje sam da obiđem projekte koji su finansirani iz budžeta Srbije. Ja na to tako gledam i nemam nikakve druge pretenzije. I mene čude Milanovićeve izjave – kazala je Brnabić.

Upitana da li je najavljena izgradnja Hidroelektrane Buk-Bijela uzurpiranje državne teritorije BiH, obzirom da ne postoji odluka organa države BiH da se ta hidroelektrana izgradi, Brnabić je poručila da tu ne vidi nikakav problem.

– Uvijek je za takve koncesije bio potreban sporazum samo sa lokalnim nivoima vlasti – navela je ona.

Komentarišući aferu „Pandora papiri“ i informacije o vlasništvu nad 24 luksuzna apartmana, za koje su mediji objavili da su u posjedu ministra finansija Srbije Siniše Malog, Brnabić je navela da još „nije stigla to pogledati“.

„Već sam vidjela te optužbe za ta 24 stana i postoje odgovori na te optužbe. Voljela bih vidjeti ima li nešto novo. Ja u svakom trenutku očekujem da institucije rade svoj posao – ističe premijerka Srbije.

Dodaje da niko u Srbiji neće biti zaštićen ni zbog stranačke funkcije ili zbog pripadnosti određenoj stranci.

Autor: Nova.rs