Biden shrvan viješću o ubistvu i ranjavanju policajaca na Kapitolu

Svijet Vijesti

Američki predsjednik Joe Biden kazao je u petak da je “shrvan” viješću o tome da je jedan policajac ubijen, a drugi ranjen u napadu koji se dogodio na sigurnosnoj kontrolnoj tački na Kapitolu, sjedištu Kongresa, objavila je Bijela kuća.

Biden je rekao kako dobiva najnovija izvješća vezana uz incident i da će nastaviti pratiti tok istrage.

Prema priopćenju, Biden je naložio da se zastave na Bijeloj kući spuste na pola koplja u čast policajca Williama Evansa, koji je ubijen u napadu. Evans je 18 godinama radio kao pripadnik snaga sigurnosti.

Policija je objavila da je u napadu na Kapitol jedan policajac podlegao ozljedama, a drugi je ranjen te da je napadač ubijen. Policija smatra da incident nije povezan s terorizmom.

“Osumnjičeni se zaletio automobilom na dvojicu naših agenata kada je naletio na barijeru”, rekla je o incidentu šefica policije Kapitola Yogananda Pittman. Potom je osumnjičeni izašao iz automobila s nožem u ruci i krenuo prema policijskim službenicima, nakon čega su oni zapucali i napadač je ubijen. Nakon incidenta jedan je policajac podlegao ozljedama.

Policija smatra da incident nije povezan s terorizmom, ali je najavila da će provesti istragu.

Kapitol je stavljen pod jake mjere zaštite nakon smrtonosnog napada 6. januara koji su vodili prosvjednici, pristaše tadašnjeg predsjednika Donalda Trumpa.

Autor: Hina