Biden optužio Trumpovu administraciju za uništavanje sigurnosnih službi

Svijet Vijesti

NOVOIZABRANI američki predsjednik Joe Biden rekao je jučer da su u mnogim američkim sigurnosnim službama pod predsjednikom Donaldom Trumpom ispražnjeni resursi i moral, te optužio Trumpovu administraciju za nedostatak informacija koje pruža njegovom tranzicijskom timu.

“Naišli smo na prepreke u Ministarstvu obrane i Uredu za upravljanje i proračun”, rekao je Biden nakon sastanka sa svojim vanjskopolitičkim timom.

“Trenutno jednostavno ne dobivamo sve informacije koje su nam potrebne od odlazeće administracije u ključnim područjima nacionalne sigurnosti. Po mom mišljenju, to nije ništa drugo do li neodgovornost”, dodao je.

Odbijanje suradnje

Nakon što je Biden pobijedio Trumpa na izborima 3. studenoga, njegov tim tek se krajem studenog počeo sastajati s dužnosnicima Trumpove administracije radi koordinacije primopredaje.

Republikanac Trump odbio je priznati poraz, a njegov je ured samo odobrio suradnju s Bidenom 23. studenoga.

Ranije ovog mjeseca, Bidenov tim izvijestio je da je naišao na otpor u svojim zahtjevima za informacijama od nekih dužnosnika Pentagona.

Visoki dužnosnik iz resora obrane prošlog tjedna rekao je pak da je Pentagon obavio 163 razgovora i obradio 181 zahtjev za informacijama te da će nastaviti pružati informacije i sastajati se s Bidenovom ekipom.

No, Biden je u ponedjeljak opetovao svoju zabrinutost.

“Naišli smo na opstrukcije. Istina je da su mnoge agencije koje su ključne za našu sigurnost pretrpjele ogromnu štetu”, rekao je Biden nakon sastanka sa svojim vanjskopolitičkim timom.

“Mnoge od njih su stradale u pogledu osoblja, kapaciteta i morala”, dodao je.

Autor: Hina