Bakir Izetbegović poručio iz Livna: Najsiromašniji penzioner u Evropi je onaj u RS-u

BiH Vijesti

Najsiromašniji penzioner u Evropi je onaj u RS-u, izjavio je danas Bakir Izetbegović na tribini u Livnu. 

U sali Bošnjačke zajednice kulture “Preporod” u Livnu održana je tribina u organizaciji Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) Livno, na kojoj je govorio i predsjednik SDA. 

Izetbegović je, obraćajući se prisutnima, kazao da Kanton 10 ima veliki potencijal za razvoj, naročito u oblasti obnovljivih izvora energije i proizvodnji hrane.

– Došlo je vrijeme da se brže i bolje radi. Federalni nivo će podržati sve projekte lokalne zajednice – poručio je Izetbegović, prenosi Faktor. 

Govoreći o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, Izetbegović je izjavio kako očekuje da će se izbjeći najgori scenarij, a to su sukobi, te da je SDA sposobna riješiti sve probleme sa kojima se država suočava. Naglasio je potrebu postojanja jedinstva među probosanskim snagama.

Moramo pokazati da smo snažni, da smo moćni

– Naše nejedinstvo bi moglo ohrabriti one koji nisu prijatelji ovoj zemlji. Moramo pokazati da smo snažni, da smo moćni, što će spriječiti loše scenarije – izjavio je Izetbegović.

Za dejtonski ustavni okvir je kazao da je izuzetno kompliciran, a ukazao je na postojanje struktura kojima nije u interesu teritorijalni integritet i suverenitet BiH. Među problemima koji utječu na BiH je istaknuo i islamofobiju, migrantske talase, te mlak odnos međunarodne zajednice prema remetilačkim faktorima u BiH. Kao glavni problem u BiH naglasio je politiku SNSD-a i predsjednika te stranke Milorada Dodika.

 – Da nije bilo njegove antidržavne politike u proteklih 15 godina, ovo bi bila jedna puno bolja zemlja. Manje mladih bi otišlo, bolja bi bila penzija – kazao je, između ostalog, Bakir Izetbegović.

Autor: Avaz.ba