Aleksandar Vučić čestitao neustavni Dan RS

BiH Vijesti

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas u ime građana Srbije i lično ime predsjednici bh. entiteta RS Željki Cvijanović neustavni Dan RS, 9. januar, uz želje za dobro zdravlje, sreću i svaki napredak.

“Godina iza nas bila je bremenita brojnim izazovima. Koliko god da su bili teški, oni su nas u isto vreme ojačali, okrenuli jedne ka drugima i pokazali da se na međusobnom razumevanju i solidarnosti temelji očuvanje najviših ljudskih i duhovnih vrijednosti”, napisaao je Vučić na svom Instagram nalogu.

Naglasio je da su više nego ikada prije potrebni vjera, jedinstvo i snaga kako bismo prebrodili sve posljedice pošasti koja je uzdrmala cijeli svijet, ali i još više energije, nade i samopouzdanja da bi se nastavilo putem razvoja i izgradnje stabilne budućnosti”.

“Upravo je očuvanje mira i stabilnosti u RS, kao dijelu Bosne i Hercegovine, najveći podsticaj za nastavak naše čvrste i plodotvorne saradnje i veza u ekonomskom, kulturnom i svakom drugom pogledu”, naveo je Vučić.

Istakao je da će zato Srbija ostati pouzdani oslonac RS u svim dobrim nastojanjima usmjerenim ka miru, opštoj dobrobiti i boljem životu svih.

“Još jednom vam želim svako dobro. Živela Srpska! Živela Srbija”, poručio je Vučić.

Autor: Vijesti.ba